Vijesti

Virovitica domaćin obilježavanja svjetskog dana sajmovanja – Konferencija „Trendovi i iskustva u transformaciji sajamske industrije“, u srijedu, 6. lipnja

Suvremena trgovina nastoji pojačano reafirmirati ideju sajmovanja. Svjetski dan sajmovanja jedan je od pogodnih instrumenata u tom pogledu pa se tog dana različitim aktivnostima nastoji oživjeti potrebna veza između gospodarstva i sajmova u funkciji kvalitetnog regionalnog razvoja. Ove godine taj dan obilježit će se 5. konferencijom o sajmovanju pod nazivom „Trendovi i iskustva u transformaciji sajamske industrije“, a koja će se održati u srijedu, 6. lipnja u Centru kulture u Virovitici s početkom u 9,30 sati.

Konferencija će se održati u organizaciji časopisa „Suvremena trgovina“ te pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice i Hrvatske gospodarske komore.

TEME KONFERENCIJE:

Stalne promjene – uvjet napretka – opći pregled kretanja i najnoviji trendovi u svjetskoj sajamskoj industriji s naglaskom na prioritete (zaključci Kongresa UFI 2017.)
Promjene u očekivanjima izlagača – najnovija istraživanja prikazana na Global Association of the Exhibition Industry (studija Global Exhibitor Insights)
Promjene u očekivanjima posjetitelja (Global Visitor Insights)
Digitalizacija sajamskih aktivnosti – kratki pregled najnovijih trendova. Što su to uopće digitalni sajmovi? Što znači digitalizacija sajamskih priredbi?
Uloga lokalnih/regionalnih sajmova na gospodarska kretanja i razvoj

PANEL: Kakve koristi ima gospodarstvo od nastupa na sajmovima?

Na panelu se očekuju predstavnici sajmova iz gradova diljem Hrvatske, kao i iz BiH, Crne Gore, Mađarske, Makedonije, Slovenije, Srbije, predstavnici županija, gradova i razvojnih agencija, HGK – županijskih komora te HOK – područnih komora.

U uvodnom dijelu nazočnima će se obratiti u ime organizatora i pokrovitelja direktor i glavni urednik „Suvremene trgovine“ Srečko Sertić, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, potpredsjednika HGK- za turizam trgovinu i financije Josip Zaher, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, a očekuje se i dolazak potpredsjednika Vlade RH i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića te ravnatelja SAFU-a Tomislava Petrica. (virovitica.hr)