Vijesti

Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije posjetili učenici Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače, smjer agroturistički tehničar

Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije je danas ugostio učenike 4. razreda Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače, smjer agroturistički tehničar. Učenici su sa zanimanjem poslušali predavanje o radu i ulozi koju Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije ima za Viroviticu i županiju te predstavljanje rada poduzetnika koji su smješteni u našem Poduzetničkom inkubatoru.

Djelatnik Poduzetničkog inkubatora Saša Andrović učenicima je objasnio način funkcioniranja Poduzetničkog inkubatora i usluge koje Poduzetnički inkubator nudi poduzetnicima, te sve pogodnosti koje se mogu ostvariti pokretanjem poduzetničkog pothvata, uz potpore Virovitičko-podravske županije, HZZ-a i Razvojne agencije VIDRA.

Stanari Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije su učenicima objasnili kako i zašto su se upustili u poduzetnički pothvat, što su dosada naučili “kao svoji gazde” te zašto su se opredijelili baš za prostore Poduzetničkog inkubatora. Cilj ove posjete bio je poticanje učenika na poduzetničke ideje kako bi završetkom školovanja i sami postali poduzetnici, budući stanari Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije i Mreže inkubatora Virovitičko-podravske županije (u tijeku izgradnja tri nova Poduzetnička inkubatora u Pitomači, Orahovici i Slatini).