Vijesti

Početna konferencija projekta ”Mreža inkubatora Virovitičko – podravske županije”

U Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko – podravske županije 05. rujna 2017. godine održati će se Početna konferencija projekta Mreža inkubatora Virovitičko podravske županije.

Radi se o projektu s kojim će se otvoriti nova radna mjesta u Slatini, Orahovici i Pitomači. Radi se o Mreži inkubatora Virovitičko-podravske županije, s izgradnjom i obnovom, te stavljanjem u rad tri nova inkubatora u Orahovici, Slatini i Pitomači, ukupne površine oko 4100 četvornih metara. U navedenim inkubatorima, predviđeno je da će u punom kapacitetu, biti omogućen povoljan smještaj za 47 poduzetnika. Virovitičko-podravskoj županiji će, prema odluci Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, pripasti bespovratnih 20 milijuna kuna.

U navedenim inkubatorima, omogućit će daljnji razvoj poduzetništva na području Virovitičko-podravske županije, kako bi poduzetnici s ovog područja postali konkurentniji na tržištu rada. Na području Orahovice i Pitomače, gradit će se novi poduzetnički inkubatori, dok će se u Slatini, raditi o obnovi prostora, jer će poduzetnički inkubator biti smješten u staroj zgradi Doma zdravlja.