Vijesti

Poduzetnici s područja Virovitičko-podravske županije sudjelovali na besplatnoj edukaciji za poduzetnike „Digitalizacija i EU fondovi”

U organizaciji tjednika Lider u punoj konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije u ponedjeljak, 4. prosinca 2017. godine održana je besplatna edukacija „Digitalizacija i EU fondovi“. Kroz tri predavanja iz područja računovodstva,menadžmenta, EU fondova te IT-a polaznici su doznali kako transformirati svoje poslovanje, otkrili koja tehnološka rješenja mogu pomoći u svakodnevnom poslovanju, kako do sredstava iz EU fondova koje bi sljedeće godine mogla olakšati modernizaciju poslovanja, povećati konkurentnost i podići vrijednost tvrtke.

Natječaj Kompetentnost i razvoj MSP – faza II namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima planiran je za 30. studenoga 2017. Ukupan fond sredstava u ovom natječaju iznosi 216,65 milijuna kuna, dok će stopa sufinanciranja pojedinog projekta biti između 35 i 45 posto ukupno prihvatljivih troškova.

Cilj je jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika izgradnjom i/ili i proširenjem kapaciteta za razvoj procesa, roba i usluga, održavanjem i povećanjem zaposlenosti, dodane vrijednosti, prodaje na inozemnim tržištima i usvajanjem novih rješenja i tehnologija.